VILA CORONA MEDALLA D’OR AL CONCURS MUNDIAL DE MERLOTS 2017

El concurs celebrat del 21 al 23 d’abril a Sierre (Suïssa) va fer públics els resultats en la cerimònia d’entrega de premis el passat 17 de maig a Zurich, coincidint amb el II Festival de Merlots.
De les 450 mostres presentades a concurs, han resultat guardonades 140: 1 medalla Gran Or, 50 medalles d’ Or i 89 medalles d’Argent. En aquesta edició s’han presentat un 10% més de vins procedents de 235 cellers de 22 països.
El concurs està organitzat per l’Associació Vinea i compta amb el suport de la OIV (Organització Internacional de la Vinya i el Vi), la Unió Internacional d’Enòlegs, Unió Suïssa d’enòlegs i Vinofed premia vins elaborats exclusivament amb la varietat merlot.
El Celler Vila Corona es troba situat a Vilamitjana -Tremp (Pallars Jussà) en una nau semi soterrada que data del 1993, envoltada de 10 has. de vinya pròpia plantades al 1989, amb les varietats de raïm blanc Riesling i Chardonnay, les de negre Ull de Llebre, Garnatxa negra, Morastell, Merlot i Cabernet Sauvignon.
Llabustes Merlot 2015 és un vi 100% merlot de color granat de mitjana intensitat. Aroma de moderada intensitat amb records de prunes, maduixes i mores; barrejat amb el roure.
Acidesa mitjana, fi i sec, alcohol integrat. Sensacions de fruita, cacau i regalèssia junt amb el roure. Mitjana persistència.