Sauvella, Premium Wine from the Pyrenees
En els vessants del poble d’Orcau, custodiades per un castell mil.lenari, es troben les vinyes de Sauvella. Aquí creixen varietats especials de raïm: el Cabernet Sauvignon, el Syrah i el Garnatxa, de renom mundial; l’Ull de Llebre i el Macabeu, que són molt coneguts a Espanya, així com les autòctones Brocada i Sumoll.
Cultivem els raïms amorosament i amb especial respecte per la natura. Som una família neerlandesa, que va començar a plantar ceps el 2004, però que ja fa molt més temps que hem sentit una profunda connexió amb aquestes terres, alhora agrestes i encantadores. El relleu, els sòls rics en minerals i el clima mediterrani impredictible, són tots factors que estimulen el creixement de raïms superiors.
Durant la verema seleccionem, a mà, els millors raïms per crear uns vins sorprenents.
Continuem buscant maneres d’incrementar la qualitat dels nostres vins. Un bon exemple és el ‘cold soaking’. Primer, els raïms queden en el dipòsit amb pells i tot. Això passa a una temperatura baixa, per posposar la fermentació i per assegurar que més sabors s’extreuen de les pells en el vi. Després d’uns dies deixem augmentar la temperatura i és llavors quan es converteixen els sucres en alcohol. El resultat és un vi molt aromàtic.
Les nostres etiquetes de vi reflecteixen l’enfocament innovador de Sauvella: són animades, clares i atractives.
Què més es pot esperar? Una ullada a l’aldea abandonada de Sant Joan amb la seva capella del segle XIII, una vista panoràmica del castell situat al cim de la muntanya des d’angles diferents… Orcau també té una geologia fascinant: capes vermelles, grises i grogues, crestes rocoses, petjades dels dinosaures. Revelen que l’àrea va ser alguna vegada una llacuna i una plana abans que es formessin les muntanyes que avui dia anomenem els Pirineus.
Benvinguts a Sauvella!