L’origen de Castell d’Encús és degut a l’impacte que va tenir el lloc sobre Raül Bobet l’any 2001, quan cercava terrenys que poguessin minvar els efectes del canvi climàtic en la vinya, en l’àrea dels Pirineus catalans.
L’elevació de la finca (850-1000 metres), en una àrea de bona exposició solar i rodejada d’una important massa boscosa, juntament amb una vessant històrica que compta amb una ermita i antics trulls de fermentació de raïm picats a la pedra pels monjos hospitalers( s.XII), fan del lloc un entorn privilegiat i màgic. Hi ha plantades 23 ha en alta densitat i amb clons de baix rendiment. Degut al nostre convenciment pel que fa al respecte del medi ambient no emprem cap herbicida, insecticida, ni fungicida, a excepció dels permesos en l’agricultura orgànica.
El celler ha estat el primer en utilitzar en tots els seus processos la transferència calor-fred de l’energia geotèrmica i ha estat dissenyat per funcionar per gravetat.
La verema es fa manualment i en petites caixes de 10kg amb raïm procedent exclusivament de la finca. El vi està fermentat en diferents materials: tines de fusta i d’acer inoxidable i cups de pedra naturals.
Vine a visitar-nos i a provar els nostres vins!