Ruta del Vi de Lleida celebra el Dia Europeu de l’Enoturisme amb activitats i propostes especials per gaudir de la cultura del vi.

El proper cap de setmana 9 i 10 de Novembre celebrem el Dia Europeu de l’Enoturisme, un cap de setmana ple d’experiències i activitats entorn del vi per tot el territori lleidatà.

Lleida, Novembre de 2019. La Xarxa Europea de Ciutats del Vi va establir al 2009 la celebració del Dia Europeu del Turisme del Vi, que té lloc el segon diumenge de novembre a cada ciutat associada de la Xarxa, per tal d’acostar i difondre el turisme del vi.
El Dia Europeu de l’Enoturisme inclou una sèrie d’esdeveniments i activitats organitzats per cada territori; en el cas del territori lleidatà, s’han programat activitats especials, com per exemple visites a cellers, tastos de vins, esmorzars populars, jornades de portes obertes i preus especials perquè tothom pugui descobrir la cultura, paisatge i tradició d’aquest territori vinícola i en siguin els millors ambaixadors.


PROGRAMA D’ACTIVITATS:

Visita al celler Castell d’Encús
Dissabte, 9 de Novembre a les 11:00h. Preu especial: 20€.
Visita a un dels cellers més emblemàtics de la DO Costers del Segre. Passeig entre les vinyes, tot visitant els cups de fermentació, l’ermita, el castell i el monestir. Recorregut pel celler i tast de 8 vins.

Reserves a: ipinedo@castelldencus.com

Portes Obertes al celler Vinya els Vilars
Diumenge, 10 de Novembre de 10h a 14h. Gratuït.
Jornada de portes obertes. Esmorzar popular a base de pa amb tomàquet i embotits de la zona i degustacions dels vins del celler. A les 12:30h, inauguració de l’exposició “El domini de les línies i el color” de l’artista José Luis Nieto.

Reserves a: vinyaelsvilars@vinyaelsvilars.com o bé al 973 149 144

Visita al celler Castell del Remei
Diumenge, 10 de Novembre des de les 10:00h fins les 13:00h. Gratuït.
Visitar el Castell del Remei suposa traslladar-se en un celler de referència internacional. Situat en un entorn natural on per la seva condició d’antiga colònia agrícola, ens endinsem a finals del S.XIX. Visites guiades gratuïtes de mitja hora de durada, tot recorrent el celler i el santuari.

Reserves al 973580200

Visita al celler Tomàs Cusiné
Diumenge, 10 de Novembre des de les 10:00h fins les 14:00h. Gratuït.
En el poble del Vilosell es troba el projecte més personal de Tomàs Cusiné. Visites guiades gratuïtes al celler, a les 10:30h i a les 12h. Durant la visita es realitzarà el tast de dos dels seus vins.
Reserves al: 973 176 029

Portes Obertes al Celler Mas Blanch i Jové
Diumenge, 10 de Novembre de 10h a 13h. Gratuït.
Jornada de portes obertes al celler Mas Blanch i Jové i passeig per La Vinya dels Artistes on escultures i instal·lacions artístiques conviuen entre vinyes i oliveres. Sardinada popular, tast de vins i presentació del nou oli ecològic verd del primer raig.

Restaurant El Celler del Roser
Dissabte 9 i Diumenge, 10 de Novembre.
Els clients que demanen una ampolla de vi de la DO Costers del Segre, se’ls ofereix una altra igual gratuïtament per tal que en gaudeixin a casa

Restaurant L’Espurna
Dissabte 9 i Diumenge, 10 de Novembre.
Els clients que demanen menú degustació amb l’opció de maridatge, tindran una selecció especial de vins de la DO Costers del Segre.

Monestir de les Avellanes
Diumenge, 10 de Novembre.
En la botiga del Monestir de les Avellanes, la compra del vi de la DO Costers del Segre tindrà un 10% de descompte.

Ruta del Vi de Lleida és un organisme autònom que neix per promocionar i potenciar el turisme enològic sostenible i de qualitat a les terres de Lleida.
De nord a sud, la Ruta del Vi de Lleida reuneix Diputació, ajuntaments, consells comarcals, associacions, oficines de turisme, cellers, restaurants, establiments temàtics i allotjaments turístics que formen una atractiva i diversa oferta turística estretament vinculada al món del vi.
Aquesta proposta enoturística sense parangó aposta pel vi i el territori amb una gran varietat d’experiències vinícoles, menús harmonitzats, visites guiades i tasts, entre d’altres; al marc del paradís vitícola de Lleida, compromès amb el territori i la sostenibilitat.