Maridatge amb quatre xefs i una desena de vins per obrir la Festa del Vi de Lleida El periodista Ramon Francàs condueix el col·loqui previ al dinar

Un dinar col·loqui protagonitzat pel periodista de La Vanguardia especialitzat en vins i viticultura, Ramon Francàs; acompanyat d’un menú elaborat per quatre xefs diferents i maridat amb una desena de vins lleidatans  ha obert la Festa del Vi de Lleida al restaurant Davall de La Llotja amb la participació de diferents periodistes i sommeliers especialitzats que estan realitzant un press trip per la DO Costers del Segre.

El xef Antoni Rúbies (de l’arrosseria Antoni Rúbies d’Artesa de Lleida) ha realitzat l’entrant d’aquest singular dinar de vins amb l’elaboració d’un Arròs cremós amb peus de porc que s’ha maridat amb el vi Rubiòls Xarel·lo Selecció 2016 de Celler Rubió de Sòls, el vi 9 de Sanui 2019, de Celler Torres de Sanui i el vi Cíclic Negre 2013 de Celler Lagravera. Tot seguit, el xef César Mory (Es Arraïtzes de Garos) ha executat un primer plat de peix que ha estat la Causa limeña amb llom d’esturió de la vall en escabetx i salsa huacatay que s’ha combinat amb els vins blancs Cérvoles Blanc 2018 del Celler Cérvoles i Finca Racons 2016 del Celler Tomàs Cusiné. Després ha estat el torn de la xef Samantha Farré (restaurant Davall-Shalom) que ha preparat un Melós de vedella amb cremós de carabassa i cruixent de castanyes; un plat de carn que ha maridat amb els vins Purgatori 2016 del Celler Purgatori de Familia Torres i 1780  2016 del Celler Castell del Remei. 

Finalment han arribat les postres amb Ivan Pascual de cal Gumer Events, que han tancat el dinar amb un Cherry de xocolata de Tanzània 75% cacau. La proposta s’ha maridat amb un Saó Expressiu 2011 de Celler Mas Blanch i Jové i una copa de Lo Fred de Ponent, un xarel·lo Brut reserva del Celler Raimat.

Rafa Gimena 609759942 rgimena@missatges.com