LES FAMÍLIES AMB NENS I NENES MALALTS DE CÀNCER DE L’AFANOC VISITEN EL CELLER CLOS PONS

L’AFANOC és una entitat sense ànim de lucre nascuda amb l’objectiu d’oferir suport a les famílies amb nens i nenes oncològics.  La seu principal de l’entitat es troba a Barcelona a la Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per a les famílies amb nens i nenes amb càncer, i té delegacions a Tarragona i Lleida.

Conscients de com aquesta iniciativa pot ajudar a pal·liar les dificultats de conviure amb el càncer, Grup Pons ha volgut col·laborar amb l’AFANOC amb diferents accions, entre les quals es troba l’organització d’una jornada especial al celler Clos Pons per a que les famílies de l’AFANOC puguin gaudir d’un espai rodejat de natura al cor de Les Garrigues. Aquesta jornada lúdica tindrà lloc el proper 4 de juny; el celler obrirà les instal·lacions per a totes les famílies de Catalunya amb visites guiades i activitats pensades per als més petits, tenint en compte la importància que té per a la millora de la salut poder gaudir de l’aire lliure i la natura.

En l’acord de col·laboració signat entre Grup Pons i l’AFANOC el passat mes de febrer, es contemplen altres accions com ara subministrar gratuïtament Oli d’Oliva Verge Extra ecològic d’Arbequina de les Garrigues a totes les famílies que resideixen a la casa dels Xuklis, al llarg de tota la seva estada, conscients de la importància d’una dieta equilibrada per la salut. L’entrega de l’Oli a la casa del Xuklis s’ha fet durant aquesta setmana, i les famílies ja en poden gaudir.

Clos Pons, a més a més, ofereix l’oportunitat de visitar el celler sempre que ho desitgin i de manera gratuïta a totes les famílies membres de l’AFANOC de Catalunya.

La signatura de l’acord de col·laboració entre Grup Pons i l’AFANOC va tenir lloc el 10 de febrer, a la seu de l’AFANOC a Lleida, amb l’assistència de Laura Cervelló, directora de Responsabilitat Social Corporativa de Grup Pons, i de la vicepresidenta de l’AFANOC i delegada de l’associació a Lleida, Maite Montañés i Blanco.

La casa dels Xuklis, un oasi per a les famílies amb nens i nenes amb càncer

Degut a que la majoria de centres especialitzats en oncologia infantil es troben a Barcelona, moltes famílies amb fills amb càncer es veuen obligades a traslladar-se molt sovint a la capital catalana. La casa dels Xuklis és un espai a prop de l’hospital, gestionat per l’AFANOC, pensat per allotjar aquestes famílies i on els nens i nenes poden rebre atenció mèdica en un entorn tranquil i agradable. La casa d’acollida també compta amb professionals que ofereixen atenció psicosocial a les famílies i espais dedicats exclusivament al joc i la diversió dels petits, per tal d’alleujar el màxim possible les dificultats i trastorns derivats de la malaltia. Des de la casa dels Xuklis també es posen en marxa programes de sensibilització de la població, com el programa “Posa’t la gorra” amb el qual Grup Pons també participa.

Grup Pons, compromesos amb la salut i el benestar de les persones

Grup Pons és una empresa familiar dedicada a la producció i exportació d’Oli d’Oliva d’alta qualitat a més de 140 països, que compta també amb un projecte vinícola, el celler Clos Pons. Una empresa moderna i dinàmica amb un fort compromís social que creu en les persones i en el seu benestar. És per això que Grup Pons dóna suport a entitats i iniciatives dirigides a la investigació en salut i al suport a persones que conviuen amb malalties greus, i entre altres accions de responsabilitat corporativa, col·labora amb l’AFANOC i participa en els esdeveniments que realitzen a Lleida, com la festa “Posa’t la gorra” dedicada a la recollida de fons per la Casa dels Xuklis. Grup Pons també col·labora amb l’associació Down Lleida i amb IRB Lleida Fundació Dr. Pifarré, a través d’un conveni per impulsar la investigació en ciències de la salut i la recerca biomèdica a Lleida.