Ruta del Vi de Lleida celebra el Dia Europeu de l’Enoturisme

Ruta del Vi de Lleida celebra el Dia Europeu de l’Enoturisme amb activitats i propostes especials per gaudir de la cultura del vi.                                                                

  • El proper cap de setmana 10 i 11 de Novembre celebrem el Dia Europeu de l’Enoturisme, un cap de setmana ple d’experiències i activitats entorn del vi per tot el territori lleidatà

Lleida, Novembre de 2018.    La Xarxa Europea de Ciutats del Vi va establir al 2009 la celebració del Dia Europeu del Turisme del Vi, que té lloc el segon diumenge de novembre a cada ciutat associada de la Xarxa, per tal d’acostar i difondre el turisme del vi.

El Dia Europeu de l’Enoturisme inclou una sèrie d’esdeveniments i activitats organitzats per cada territori; en el cas del territori lleidatà, s’han programat activitats especials, com per exemple visites a cellers, tastos de tardor, i preus especials perquè tothom pugui descobrir la cultura, paisatge i tradició d’aquest territori vinícola i en siguin els millors ambaixadors.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

Visita al celler Castell d’Encús

Dissabte, 10 de Novembre a les 11:00h. Activitat gratuïta.

Visita a un dels cellers més emblemàtics de la DO Costers del Segre. Passeig entre les vinyes, tot visitant els cups de fermentació, l’ermita, el castell i el monestir. Recorregut pel celler i tast de vins. Com a primícia, es podran tastar algunes fermentacions de l’any.

Reserves a:

 

Portes Obertes al celler Vinya els Vilars

Diumenge, 11 de Novembre de 10h a 14h i de 16:30h a 19h.

Jornada de portes obertes. Esmorzar popular a base de pa amb tomàquet i embotits de la zona,  visites guiades pel celler (a les 12h i a les 17:30h) i tast de vins.

Reserves a: o bé al 973 149 144 – 606 965 986

 

Visita al celler Raimat

Dissabte 10 i Diumenge, 11 de Novembre a les 11:30h.

Vine a conèixer l’entorn natural de Raimat i viu en primera persona el procés d’elaboració dels seus vins. Podràs passejar entre vinyes sostenibles, descobrir els detalls del celler modernista i assaborir la qualitat dels nostres vins. Com a activitat especial, es podrà fer un tast de raïms.

Reserves a:    o al 973724000 / 973259267

 

Visita al celler L’Olivera

Diumenge, 11 de Novembre a les 11:00h.

El Tastavinyes és una invitació a passejar per la vinya tot tastant els vins de L’Olivera. Un passeig autònom, sense presses i sense guia, en què cadascú decideix el temps que vol passar-hi, deixant que els peus us guiïn entre ceps per anar descobrint, al vostre ritme, els secrets de la vinya, del vi i del nostre celler.

El punt de partida és senzill: un mapa, una copa de vi i tres hores per passejar, descobrir i gaudir.

La visita inclou:  Mapa, copa i portacopes. Tast de 4 vins i tast d’oli.

Reserves a: o al 973 33 00 92

 

Visita al celler Castell del Remei

Diumenge, 11 de Novembre des de les 10:30h fins les 13:30h.

Visites guiades gratuïtes al celler del Castell del Remei i santuari, cada 30 minuts.

Reserves al: 973 580 200

 

Visita al celler Tomàs Cusiné

Diumenge, 11 de Novembre des de les 10:30h fins les 13:30h.

Visites guiades gratuïtes al celler Tomàs Cusiné, cada 30 minuts.

Reserves al: 973 176 029

 

Restaurant El Celler del Roser

Dissabte 10 i Diumenge, 11 de Novembre.

Els clients que demanen una ampolla de vi de la DO Costers del Segre, se’ls ofereix una altra igual gratuïtament per tal que en gaudeixin a casa.

Celler Mas Blanch i Jové 

Diumenge 11 de Novembre

Jornada de portes obertes amb obsequi d’un tast de vi i oli.

www.masblanchijove.com 

 

Ruta del Vi de Lleida

Ruta del Vi de Lleida és un organisme autònom que neix per promocionar i potenciar el turisme enològic sostenible i de qualitat a les terres de Lleida.

De nord a sud, la Ruta del Vi de Lleida reuneix Diputació, ajuntaments, consells comarcals, associacions, oficines de turisme, cellers, restaurants, establiments temàtics i allotjaments turístics que formen una atractiva i diversa oferta turística estretament vinculada al món del vi.

Aquesta proposta enoturística sense parangó aposta pel vi i el territori amb una gran varietat d’experiències vinícoles, menús harmonitzats, visites guiades i tasts, entre d’altres; al marc del paradís vitícola de Lleida, compromès amb el territori i la sostenibilitat.