CASTELL DEL REMEI CELEBRA LA FESTA MAJOR

La finca històrica Castell del Remei celebra diumenge dia 8 d’octubre, durant tot el matí, la seva tradicional Festa Major amb un programa engrescador d’activitats per a grans i petits, que inclou un concert a càrrec del grup musical Fa1na.

A les 10.00 hores, el tradicional toc de sirena de la finca donarà el tret de sortida a la celebració. Obriran el mercat d’artesania i de productes de proximitat, el taller de recerca artesanal d’or i el bar de Festa Major. Així mateix, s’iniciaran les passejades en carruatge de cavalls i l’exhibició i el pilotatge de modelisme naval a l’embarcador del Llac de la finca. Les Antigues Botigues acolliran els participants a la 7a Trobada d’antics Habitants i Treballadors del Castell del Remei i a la plaça de L’Olivera hi haurà instal·lat un castell inflable per als més petits.

A les 10.30 hores tindrà lloc la lectura del pregó a càrrec de l’historiador Joan J, Busqueta i Riu, director del Departament d’Història de la Universitat de Lleida, des de la balconada del Pati del Castell. A continuació, el cercavila a càrrec de la colla gegantera i capgrossos de Penelles animats per Els Bombollers de Cervera i el grup Alea Teatre, i la ballada de sardanes amb la Cobla Tàrrega interpretant la sardana L’Aplec de Castell del Remei.

A partir de migdia, el públic infantil tindrà la possibilitat de divertir-se en un taller de bombolles a càrrec de Krusty Show. Així mateix, a les 12.00 hores, se celebrarà la missa solemne cantada per la coral Nova Tàrrega, que interpretarà la Pregària a la Verge del Remei i els Goigs a Llaor de la Verge del Remei.

A més a més, es podrà visitar la interessant exposició fotogràfica “Els primers trets de Francesc Boix” a la sala Lucilla Atilia del celler, on s’exhibirà durant tot els mes d’octubre. També el santuari i el celler seran motiu de visites guiades gratuïtes.

I, a l’hora de l’aperitiu i com a cloenda, es podrà escoltar l’actuació del grup musical Fa1na.

D’altra banda, durant tot el matí de Festa Major, qui ho desitgi podrà participar en la 1a edició del concurs fotogràfic “Tresors del Castell del Remei”.